wtorek, 29 marca 2011

Coworking CoWtorking - co nowego w temacie

Coworking CoWtorking - co nowego w temacie_
Praca coworkerów w biurcu przy biurku:)

Po rozbudowie naszego biura coworkingowego o nowe metry kwadratowe na parę miesięcy mogliśmy sobie pozwolić na zgodność semantyczną, czyli organizowanie CoWtorkingu rzeczywiście co wtorek. Teraz jednak, kiedy znów biuro nasze pełne jest zadowolonych coworkerów wrócić musimy do tradycji ograniczeń dni otwartych - od marca CoWtorking odbywa się TYLKO w ostatni wtorek miesiąca. Wtedy (jak dziś właśnie) mieć będziemy przygotowane miejsce dla osób które zdecydują się zakosztować coworkingu i będziemy do dyspozycji odnośnie jakichkolwiek pytań z zakresu naszej działalności.


Data kolejnego CoWtorkingu i zapisy w tym linku.

poniedziałek, 21 marca 2011

Technologia, a biuro przyszłości

Co stanie się z biurem w momencie kiedy będziesz mógł pracować w dowolnym miejscu, w pełnej synchronizacji ze współpracownikami i szefem, a z twojego komputera zniknie wszelki software - będzie tylko przeglądarka i niewiarygodnie szybki Wi-max. Czy będzie jeszcze jakieś biuro? Może będziesz pracował w domu? A może jest jakieś trzecie miejsce? Ale pytań i zagadnień które można poruszyć w kontekście wpływu technologii na pracę i biuro jest znacznie więcej.

czwartek, 10 marca 2011

Coworking w liczbach cz.4

Garść statystyk dotyczących samych biur coworkingowych. Na początek wielkość. Pisaliśmy już o tym przy okazji omawiania wyników europejskiego badania. Teraz podział mamy bardzie szczegółowy i widać wyraźnie że dominują biura zapewniające miejsce dla 10-50 coworkerów.

poniedziałek, 7 marca 2011

piątek, 4 marca 2011

Coworking - biznes czy pasja?

Mierząc ilością powstałych w ostatnim czasie biur coworkingowych wydawać się może, że prowadzenie takiego biura to doskonały biznes dla jego założycieli. Nawet nie oglądając się na resztę świata, wystarczy spojrzeć na nasze rodzime podwórko gdzie w ciągu ostatnich dwóch lat biur tego typu otworzyło się zgoła kilkanaście. To raczej dużo biorąc pod uwagę świeżość trendu i - nie ukrywajmy - niszowy charakter działalności.

Archiwum